Фондю — популярна гаряча страва, що складається з розплавленого сиру з додаванням різних спецій, який намазують на невеликі скибочки хліба. Ця страва вже давно стала атрибутом будь-яких дружніх посиденьок. Якщо трохи повернеться в історію, то є кілька легенд створення цієї страви.
Наприклад, одна з найпоширеніших, що фондю придумали швейцарськіматеріали. Зазвичай вони на пасовищі брали вино, сир і хліб. Поки проходило час, хліб встигав засохнути, тому їжте розтоплювали на багатті сир і макалі туди хліб. Крім того, за ще однією версією, фондю використовували альпійські селяни під час засніженої зими, коли не мали всіх свіжих продуктів.
Класичним рецептом вважається швейцарська фондю, яку готують із глюєром і ементалем із білим вином. Виносять страву зазвичай у спеціальному казанку.
До речі, окрему увагу необхідно приділити посуду, у якому подають фондю. Набір для фондю — це чудовий посуд для подавання страви, який складається зі скляної жаростійкої миски та 4 дерев'яними паличками. Для кращої фіксації сама ємність встановлена на дерев'яній підставці.®
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Голландія |
Кількість вилок | 4 |
Об'єм чаші | 0.5 л |
Тип джерела тепла | Свічка-таблетка |
Виробник | |
Виробник | Loooqs |
- Ціна: 765 ₴